Impunerea legii în România

Într-un mediu sănătos, într-o țară demnă, n-ar trebui să vorbim despre asta. Legea se respectă și gata, iar organele de impunere a legii (poliția și justiția) îi pedepsesc pe cei care nu o respectă. Este atât de simplu.

De ce credeți că americanul îl respectă pe polițist? De ce credeți că neamțul nu concepe să fure nici măcar o agrafă din bunul public? De ce credeți că englezul nu-și aruncă mizeriile pe jos? Fiindcă toți știu că în caz contrar vor fi pedepsiți. Ah, ce-mi place expresia „law enforcement” de la americani! Sună a ranforsare, cu o unealtă de metalurgist, nici nu cred că se traduce bine în română. Păcat. Rămânem la expresia impunerea legii. Da, asta îmi doresc de la cei pe care îi aleg! Toleranță zero în impunerea legii. Orice chiștoc, orice depășire de viteză, orice distrugere a bunului public, orice furt, orice este ilegal, să fie pedepsite. Fără excepții. Atunci vom avea o populație de rând care se va căca pe ea de frica poliției și a jindarilor, așa încât nu își va lăsa nici semenii să calce strâmb. Îi vor raporta ei. Atunci vom avea o populație care nu va tolera ca funcționarii publici sau politicienii să fure vreo agrafă, ca să nu mai vorbim de marii țepari. Nu-i va tolera nici pe cei cercetați până nu își dau demisia din funcțiile publice. Da, pentru a le da șansa să-și clarifice situația. Parcă așa spun americanii cei atît de „politically correct”.

Sunt pentru întărirea puterii poliției. Vreau să văd șmecherii cum tremură când un polițist se uită urât la ei sau duce mâna la armă.

Toleranță zero în impunerea legii. Asta îmi doresc. Nemțește.

5 gânduri despre &8222;Impunerea legii în România&8221;

 1. Subscriu. Si adaug: atunci vom avea o populatie de rand care se va prezenta la vot. Atunci vom avea o populatie de rand care va fi mai interesata de educatia copiiilor, nicidecum de „scoala vietii”.

 2. „Sunt pentru întărirea puterii poliției.”

  Eu cred ca politia are suficienta putere si acum. Si ce face cu ea? In mare parte comite abuzuri si trece cu vederea faptele grave. Inainte de a spori puterea politiei trebuie ca legea sa fie suficient de bine formulata ca sa nu permita interpretari si implicit abuzuri, astfel incat un politist care comite abuzuri sa poata fi sanctionat. O solutie ca legea sa fie mai bine formulata este sa nu mai fim condusi de analfabeti care au invatat ieri sa scrie si sa citeasca.

  • Sunt de acord că poliția are nevoie de o scuturare strașnică, însă hai să nu generalizăm. E prea mult să spui că polițiștii sunt prea labili pentru a primi mai multă putere. Nu, eu cred că și acolo, în poliție, dacă impui regulile și nu ierți nimic, atunci și polițiștii la rândul lor vor deveni mai exigenți. De fapt de acolo trebuie pornit.

   • Zoli, uita-te la astia. Hai sa li se impuna legea la cretinii astia si dupa aceea sa mai analizam sporirea puterii politiei. Nu e OK sa sporesti drepturile unor infractori.

    • Da, încă o dată o spun: probabil cu poliția trebuie să începem și acolo este cel mai simplu, fiindcă dacă îi dai afară la orice abatere, să vezi numai cum se liniștesc ceilalți și brusc devin exigenți și cu populația.

Comentariile nu sunt permise.