Regim alimentar si prezentari cu public

Cred ca era anul trecut cand citeam un ziar in US, cu un top story legat de regimul alimentar si problemele de obezitate. Titlul mare, intins pe doua pagini, spunea asa: „Eat less, exercise more. Any questions?„. Nici nu mai trebuia sa citesti restul 🙂

Pe de alta parte, suntem in plin roadshow, dupa 18 evenimente, 4 orase si s-a pus problema in mai multe randuri de ce reutilizam slide-uri de la alte conferinte. Problema a aparut dupa ce speakerii de la MSDN Briefing au aparut cu slide-uri de la TechEd (Aurelian a lasat un logo pe prezentare), Office Developer Conference (Bogdan a lasat si el un logo) si cursul de Ascend pentru ISV (Ciprian: pe asta nu ati stiut-o 🙂 …). As putea sa continui cu sursa slide-urilor prezentarilor lui Tudor, Sebi, Lucia si chiar si ale mele. Ca sa intelegeti mecanismul: orice material de suport pentru prezentarile Microsoft intra in regimul CASE (Copy All, Steal Everything), adica orice conferinta organizata de noi poate sa refoloseasca totul sau parti din aceste materiale. Lucrul asta se intampla si profitam la maxim de aceasta posibilitate. Ramane la latitudinea speaker-ului daca dezvaluie sau nu sursa. Problema este ca o prezentare nu este formata din slide-uri, ba mai mult, elementul esential al unei prezentari este PREZENTATORUL prin tot ceea ce spune sau face, prin gesturile pe care le are, prin atitudinea sa, prin felul in care se imbraca (da, da), prin energia pe care o transmite, prin tehnica aleasa si bineinteles prin stapanirea subiectului. Putem spune ca pregatirea pentru o prezentare NU inseamna construirea unui ppt(x). Cine crede ca va face o prezentare cu public prin niste slide-uri, mai trebuie sa invete. Mult!

As putea sa rezum partea asta cu prezentarile similar cu titlul acelui articol despre regim, cam asa: „Use less slides, prepare more. Any questions?”

Filed under: Eveniment

# re: Regim alimentar si prezentari cu public

Friday, October 27, 2006 11:46 AM by Gabi Citron

Sunt perfect de acord. Facand o paralela, am facut cursuri cu diversi traineri care aveau suport „oficial”, MOC sau asemanatoare. Credeti ca am vazut unul mai bun decat Gheorghe (Gicu) Dobrea?

# re: Regim alimentar si prezentari cu public

Friday, October 27, 2006 3:09 PM by Lyv

Subscriu si eu parerii de mai sus..adica suportul ppt e bun pt a arata o schita, un grafic….un screenshot dintr-un program etc…dar baza e ce ai in cap adica stapanirea subiectului in discutie

Numai bine tuturor!

# re: Regim alimentar si prezentari cu public

Friday, October 27, 2006 6:50 PM by aghiondea

Zoli, ai perfectă dreptate. Cea mai tare prezentare la care am participat până acum a fost o prezentare a lui Tudor Galoş de acum vreo 2 ani de la Technet. A fost genială! Tudor avea slide-urile pe ecran (luate de unde or fi fost luate) şi nu cred că s-a uitat vreodată la ele. Le schimba stând cu spatele şi vorbea.

Îţi dai seama că am rămas mască, din moment ce îmi aduc şi acum aminte de prezentarea aia.

# Din nou despre prezentari

Wednesday, October 10, 2007 4:01 PM by Weblogul lui Zoli

Se pare ca octombrie este o luna cu multe prezentari si simtim sa impartasim din asta. Tudor, unul din