Teched Developers 2007 – ziua a patra

„The Evolution of the Microsoft SOA Platform” cu Clemens Vasters si Steve Swartz a dezamagit un pic audienta, fiindca inca de la inceput au declarat ca nu vor vorbi de „Oslo”… despre care s-a vorbit pentru prima oara saptamana trecuta la conferinta „SOA and BPM” din Redmond. Totusi, a fost o prezentare faina bazata pe principiul modelarii IT-ului pe capabilitatile de business si nu invers. Au vorbit si de cele 4 principii ale SOA din alta perspectiva, mai de business. Voi avea o prezentare similara la ROCS 2007 in 23 noiembrie la hotelul Phoenicia.

„Blogging Panel”-ul a avut 5 bloggeri de mare succes (2 din MS)… nimic nou… Asta e. De multe ori, cand participi la conferinte din astea mari, trebuie sa alegi una din 15-16 prezentari si credeti-ma, nu e usor. Uneori nu e ceea ce te astepti. Pentru asta, e bine sa ai backup: nu e nici o problema daca iesi si mergi la alta prezentare.

„Top 10 Mistakes Developers Make – Tales of an Over-Worked IT Pro” cu David Aiken nu a fost ceea ce parea din titlu, cu toate ca prezentarea a fost extrem de pertinenta. Se poate rezuma in doua idei: pachet de instalare si instrumentare. Prima pentru a usura deployment, actualizare si change management. A doua pentru monitorizare si diagnostic.

„SOAP/WS-* and REST: Complementary Communication Styles” cu David Chappell a fost din nou spectacol. David ne-a aratat pe scurt la ce e buna abordarea cu SOAP si suita WS-* si la ce e buna abordarea RESTful. Pe scurt, este loc pentru ambele. Varianta lunga e mai complicata. REST, desi este foarte elegant, nu suporta cateva scenarii importante, fiindca stie foarte bine sa acceseze date (resurse) prin URL-uri dar are nevoie de smecherii ca sa „adreseze” operatiuni, transformari. Bineinteles, SOAP si familia WS-* sunt foarte buni si la operatiuni, insa sunt mai complicati. Deh, daca vrei functionalitati (de ex securitate: WS-Security, WS-Trust, etc) atunci suita este mai complicata. Vasazica, daca vrem sa expunem doar date, REST este suficient, iar daca vrem sa expunem logica, SOAP este mai potrivit (sau daca avem nevoie de facilitati din WS-*: tranzactii, securitate, reliable messaging etc). Oh, by the way, WCF suporta amandoua abordarile J.

„Tell Us where it Hurts! SQL Server Product Feedback Discussion” a avut 6 oameni din diferite echipe de la SQL Server. Practic, cei din audienta aruncau cu probleme. In mare, pentru cca 50% din probleme raspunsul era „va fi in SQL 2008”, pentru cca 25% era „e pe radar si va intra la urmatorul release”, iar pentru restul era ori „este pe radar dar nu va intra in urmatorul release” ori „hmmm, nu ne-am gandit”. Puteti da si voi feedback la http://connect.microsoft.com/sqlserver. Inca se mai poate influenta si SQL Server 2008. Luati ultimul CTP si dati cu feedback-ul!

Filed under: TechEd

# re: Teched Developers 2007 – ziua a patra

Friday, November 23, 2007 5:28 PM by danpopa

Ref.conferinta *Software plus Services* prezentata de Zoli la ROCS2007 -in cadrul sesiunii *New business model in the services area:SOA* Phoenicia Grand Hotel *23NOV.2007

Am urmarit programul ROCS , si am fost deosebit de multzumit ca am asista la conferinta. A fost foarte putin timp de prezentare , dar Zoli a spus lucruri f.interesante despre filozofia :

cum afecteaza SOA in S+S , mai ales in relatiile cu ceilalti producatori IBM si ORACLE. Dar nu o sa povestesc aici ce a fost.

A fost calitate in timp f.scurt de prezentare….

Cine vrea sa afle mai multe , sa vada conferintele pe situl http://www.idg.ro ,

dupa ce vor fi publicate in zilele urmatoare.

Mulzumesc Zoli,

Cu deosebita stima,

Dan Popa

danp@ratb.ro

# Software + Services

Wednesday, December 12, 2007 3:46 PM by Weblogul lui Zoli

Ziceam ca voi prezenta evolutia platformei SOA de la Microsoft la conferinta ROCS2007. Probabil ati vazut