De toate

Când lucrezi într-o firmă mare și se angajează un coleg nou, de obicei îl prezintă managerul lui: ”v-il vi-l prezint pe …, care va fi noul … la mine în echipă”, apoi către colegul nou: ”ăsta e departamentul …, care se ocupă de …, el se ocupă de partea aia, el de partea cealaltă” și când ajunge la tine și spune ”el se ocupă de… de toate”, atunci înseamnă că ai o problemă. Mare!

Ce ziceți? Am dreptate?

Filed under: Corporate

# re: De toate

Monday, November 10, 2008 9:14 PM by FrO

De fapt cred ca cuvatul potrivit este ..Handyperson ( persoana care lucreasa cu mainile .. si care rezolva multe probleme..)

A se citi :http://en.wikipedia.org/wiki/Handyman

# re: De toate

Tuesday, November 11, 2008 8:17 AM by Luc1an

Ce sa faci Zoli, esti o victima a propriului succes 🙂

# re: De toate

Tuesday, November 11, 2008 8:56 AM by zoltanhe

Mda, de fapt sunt două probleme:

1) fac prea multe chestii out-of-band => focus, învățați să spuneți NU și să o faceți în așa fel încât să fie clar, ferm și fair pentru toată lumea. Problema e că dacă ceilalți sunt obișnuiți deja că faceți ”de toate” și brusc începeți să spuneți NU, șocul poate fi fatal.

2) colegii nu știu cu ce mă ocup, ceea ce este foarte grav => marketing intern, învățați să vă vindeți în interior, să vă făliți cu succesele voastre și să arătați că învățați din eșecuri. Faceți-vă un brand potrivit.

# re: De toate

Tuesday, November 11, 2008 9:00 AM by zoltanhe

Am vrut de mult să încep o serie de ”învățăminte dintr-o corporație”… Enunț o problemă, o comentăm și încercăm să dăm rezolvări.

Ce ziceți? Să continui?

# re: De toate

Tuesday, November 11, 2008 10:58 AM by naicul

da, continua 🙂

# re: De toate

Tuesday, November 11, 2008 10:58 AM by naicul

si vezi ca iar ai un typo 🙂

# re: De toate

Tuesday, November 11, 2008 11:12 AM by zoltanhe

mărturisesc că nu știu cum se scrie…

# re: De toate

Tuesday, November 11, 2008 12:33 PM by naicul

vi-l 🙂

# re: De toate

Tuesday, November 11, 2008 9:42 PM by FrO

Daca incepi cu NU ai 2 variante:

a)O retrogradare (incapabil)

b)Un noul loc de munca.(inapt)

„Ce ziceți? Să continui?”

Chiar ar fii interesant sa vedem continuarea..eventual si alte pareri .. cate telefoane primiti la 2:00 nopatea ca nu merge nu stiu ce serviciu de pe un server din Kongo .. si tot asa.. hai bagati ca aveti de unde….

# re: De toate

Wednesday, November 12, 2008 9:12 AM by zoltanhe

@FrO, în corporații ai obiective precise, măsurabile și agreate cu managerii. Dacă ți se cere ceva out-of-band, trebuie să decizi tu, eventual împreună cu managerul direct, dacă merită să investești din timpul tău. În astfel de condiții, un NU ferm și devreme este mult mai util decât un ”hai să o facem” și o execuție de mântuială. Firma fiind mare, se pot atrage resurse din multe părți și un refuz de la o resursă nu oprește proiectul.

# re: De toate

Monday, November 17, 2008 4:13 PM by MrSmersh

E aici nu stiu… Pozitia mea la firma veche era ceva in stilul asta numa avea titlul „fireman”. Aveam si un departement care lucra la binele produsului si intram in ierarhia project management, dar eu preluam incepeam si faceam conduceam echipele pentru proiectele de outsorcing care le mai luam si raspundeam direct la corp fara stop in ro, la fel mi se cam pasau unele chestii, si in general le rezovam cumva Smile. Da faceam de toate, dar nu cred ca era o problema. Nici macar de ego ca in unele cazuri raspundeam la anumite subiecte la colegi de aici si la altele direct la top management dincolo.