S-a carat Todi, a venit C

Update: articol anonimizat, la cererea C

Nu foarte departe. Alături, la marketing, în echipa lui Dan Bulucea, pe un post care se cheamă… cu cuvintele lui Todi:

Din decembrie am inceput un nou rol la Microsoft Romania, Platform Strategy Manager, cu implicatii in pozitionarea platformei noastre in diversitatea de segmente, verticale si modele de business.

În traducere liberă ”omul cu competiția”, un rol la care m-am uitat și eu (mai ales îmi place), dar am zis că țintesc mai sus, la un post de managementoverhead. N-a fost să fie…

Ca să adăugăm o aromă de ”corporate”, trebuie să spun că după doi-trei ani de activitate într-un rol, îți cam vine să schimbi. Pe verticală (preferabil în sus) sau pe orizontală (alt rol, sau alt departament, sau altă filială). Nu știu de ce planează deasupra mea o aură de ”om pe care mai bine îl lași în biroul lui să-și facă treaba”, în traducere liberă ”stai în banca ta”. Se pare că îmi rămâne să mă mișc pe orizontală în viitor. Uneori e mai bine să aștepți să fii întrebat dacă te interesează un post, decât să candidezi și să devii doar o bifă în procesele HR-ului.

În continuare, vom avea o perioadă dificilă în DPE în România, fiindcă în locul lui Todi trebuia să angajăm două persoane și am reușit (deocamdată) doar una. E vorba de C (fost Student Partner). Ea va prelua responsabilitățile de marketing pe scule de dezvoltare. Cealaltă jumătate de Todi, partea cu studenții o va acoperi tot Todi, deocamdată, cu ajutorul lui C și a lui Petru. Postul de DPE Lead este în continuare vacant. Vasăzică, DPE.ro arată cam așa:

  • DPE Lead: vacant
  • Dev Tools Marketing: C
  • Developer Evangelist: Petru Jucovschi
  • IT Pro Evangelist: Sebi Vîjeu
  • ISV Partner Evangelist: Zoli Herczeg
  • Academic Developer Evangelist: vacant.

Baftă maximală, Todi!
Bine ai venit C!

Filed under: DPE, Corporate

# re: S-a carat Todi, a venit C

Sunday, December 14, 2008 3:21 PM by Valy Greavu

Auzi Zoli, citesc ceva insatisfactie pe aici sau doar mi se pare? Stiu eu un tip care a vrut sa se angajeze la voi si nu prea i-a placut HR-ului…

Apropo din foarte pura curiozitate, cat dati pe posturile alea acu la vreme de criza?! Big Smile

Sigur nu trebuie sa spui dar daca luam in calcul ca o bere la 2 litri e 5 lei, poti sa ne spui cam cite beri da omu statului pe luna? (Indicatie: impozit 16%, CASS 6,ceva%)

Revenind la lucruri serioase: eu am simtit ca Todi este acolo. Poate l-am simtit cel mai mult din tot MS-ul. Prin intermediul lui i-am cunoscut pe Sebi, Lore si ii simt si pe ei dar, intr-un alt mod ceea ce e si normal.

Pe tine Zoli cred ca te stiam dinaintea lui Todi de la TechNet-uri iar cu Petru am stat mult la cioace…

Acu sa vedem cum o sa se descurce C careia ii uram multa bafta…. prima persoana de genul feminin in departamentul vostru?

# re: S-a carat Todi, a venit C

Sunday, December 14, 2008 6:14 PM by zoltanhe

yep, e prima

# re: S-a carat Todi, a venit C

Sunday, December 14, 2008 6:33 PM by alecu.bogdan

…sa inteleg ca se poate aplica pentru locurile vacante? Smile

# re: S-a carat Todi, a venit C

Sunday, December 14, 2008 6:58 PM by Anonymous

S-au dat 5 stele la articol pentru ca ‘s-a carat’ Todi? Smile

# re: S-a carat Todi, a venit C

Sunday, December 14, 2008 7:48 PM by MrSmersh

Acuma ce ai cu carat? Iti placea mai mult „i s-a creat oportunitatea sa se afirme in alta parte”?

Si Zoli, ce pot sa zic, din ce zici tu, se pare ca esti asul din mineca al departamentului, care e bine sa fie tinut in birou in caz de nevoie, ca sigur rezolva problema, deh victima a succesului. Si pentru DPE Lead ai votul meu, da stiu nu conteaza ca sigur nu ma intreaba nime Smile.

Welkome la toata lumea, C, si lui Todi pe noul post…

# re: S-a carat Todi, a venit C

Sunday, December 14, 2008 9:26 PM by Valy Greavu

Da eu am dat 5 stele pentru a arata ca mi-a placut articolul. E printre putinele dati cind Zoli da afara de pe dinauntru, plus ca vorbeste de bine pe Todi cu care am petrecut multe impreuna…

# re: S-a carat Todi, a venit C

Sunday, December 14, 2008 9:44 PM by naicul

Ehe, pe Todi n-o sa-l poata inlocui nimeni. Hell of a guy! Buna treaba in ultimii 5 ani, mult loc ramas pentru crestere.

# re: S-a carat Todi, a venit C

Sunday, December 14, 2008 9:55 PM by naicul

ah, da, si vezi ca e „Sebi Vijeu”.

# re: S-a carat Todi, a venit C

Sunday, December 14, 2008 11:44 PM by AndreiU

De ce de fiecare data „mai sus” inseamna neaparat management? Vad oameni tehnici foarte buni care renunta la ceea ce fac foarte bine pentru un post de manager, pentru excel-uri si sedinte toata ziua. Eu cred ca e o perceptie gresita, si foarte accentuata in Romania. Va vine sa credeti ca am vazut oameni care au renuntat la postul de manager pentru un job tehnic – am un caz chiar de saptamana trecuta – pur si simplu nu mai suporta atatea conf call-uri (dar nu in RO of course).

Chiar nimeni nu vede valoarea celor care sunt sub management?

Nu ati vrea sa stiti cum e intr-un proiect in care stau la conf call cu 10 manageri, project manageri, team-leaderi, CIO, delivery manager etc … si 2 oameni tehnici care fac tot proiectul. E circoteca: 10% imi fac jobul tehnic, restul de 90% – stau la conf call-uri si fac excel-uri.

# re: S-a carat Todi, a venit C

Sunday, December 14, 2008 11:58 PM by BMoro

Managerii romanii si cei japonezii au decis sa se intreaca intr-un concurs de canotaj.

Ambele echipe s-au antrenat din greu. In ziua cea mare, se simteau pregatiti. Japonezii au castigat cu un avans de doi kilometri. Romanii au fost extrem de descurajati ca au pierdut, moralul lor s-a prabusit. Managementul superior a decis ca motivul unei infrangeri atat de zdrobitoare trebuie aflat, asa ca au angajat o firma de consultanta ca sa investigheze problema si sa recomande actiuni corective.

Consultantul a aflat ca echipa japoneza a avut opt oameni la vasle si unul la carma; romanii au avut un om care vaslea si opt oameni la carma. Asa ca, dupa un an de studii si milioane de dolari cheltuiti ca sa analizeze problema, firma de consultanta a ajuns la concluzia ca sunt prea multi oameni la carma si prea putini la vasle in echipa romana. Asa ca, pe masura ce se apropia ziua cursei din anul urmator, structura manageriala a echipei romane a fost complet reorganizata.

Noua structura cuprindea: patru manageri de carma, trei manageri zonali de carma si un nou sistem de urmarire a performantelor pentru omul de la vasle, ca sa i se asigure stimulent in munca. Anul urmator, japonezii au castigat cu un avans de patru kilometri. Umiliti, cei din compania romaneasca l-au concediat pe vaslas pentru performante slabe si au acordat managerilor o prima, pentru ca au descoperit unde era problema.

# re: S-a carat Todi, a venit C

Monday, December 15, 2008 9:09 AM by zoltanhe

@naicule, așa e, e greu de înlocuit. Circulă glume pe aici de genul ”vor trebui 3 oameni ca să-l înlocuiască pe Todi, și nu vorbim de greutate” sau ”n-a plecat Todi din DPE, ci DPE-ul a plecat de sub Todi” Smile; și da, e cu ”î”

@Andrei, sunt de acord cu tine: pe verticală se poate merge și în jos, însa e o mică problemă numită salariu. Dacă mergi în jos s-ar putea să fii nevoit să accepți o scădere fiindcă managerii de la destinație nu prea acceptă să le dezechilibrezi P&L-ul (Profit & Loss) în cost center-ul lor doar fiindcă ești tu ”vedetă”.

Unde dra** să mă duc în jos?

# re: S-a carat Todi, a venit C

Monday, December 15, 2008 9:47 AM by naicul

e cu „î”? sa se semneze si el cu diacritice pe slideuri 🙂

my bad.

# Do More With Less

Friday, January 23, 2009 12:25 PM by Weblogul lui Zoli

Da, sunt încă aici. Microsoft a anunțat ieri rezultate financiare ( pe ultimul trimestru din 2008 ) sub

# Avem sef

Tuesday, March 24, 2009 8:10 PM by Weblogul lui Zoli

De ieri avem DPE Lead . E George Pristavu . Vine de aproape, de aici de la Oracle. A urcat un etaj. Gurile

# Codari barcoduri si etichete 🙂

Friday, July 03, 2009 2:24 PM by Catalin’s Blog

Iarasi ne jucam cu cuvintele o sa vedeti cu rabdare Trae greu am ajuns sa mai scriu si pe blog vreo citeva