Fagarasul in septembrie

Am prins o zi și jumătate superbe în weekendul ăsta! Cred că niciodată nu am prins vizibilitate mai bună pe creasta Făgărașului. Iată cum se vedea de pe vârful Vânătoarea lui Buteanu spre est (în plan apropiat e creasta Vârtopel Arpășel):

Vf Vânătoarea lui Buteanu

spre vest (vârfurile Lespezi/Călțun și Negoiu):

Vf Vânătoarea lui Buteanu

și spre sud-vest (în spate de tot, cred că sunt munții Căpățânii și la dreapta munții Lotrului):

Vf Vânătoarea lui Buteanu

Fiică-mea a urcat sâmbătă până pe Vânătoarea lui Buteanu (2507m) de la Bâlea Lac (cca 2000m) și duminică până în Fereastra Zmeilor (cca 2200m) prin Fundul Caprei (de la cca 1700m):

Fereastra Zmeilor

Nu-i rău pentru un copil de 6 ani. A mai fost pe Vânătoarea la doi ani, însă atunci am cărat-o eu jumate de drum.

A început să plouă ușor, așa că ne-am cărat. Mai jos e creasta Vârtopel Arpășel văzută de sub Arpașul Mic; în mijloc se vede și bucata de calcar de pe creastă, unde s-a format Fereastra Zmeilor; în stânga, acoperit de nori, e Vânătoarea lui Buteanu:

Creasta Făgărașului

Iată și ”doi urș frumoș”, care stau mai mult în drum decât în pădure:

aproape de Piscul Negru

Salvamontul zicea că au fost aduși din Brașov. Probabil ca să mai sfâșie și pe alții. Până acum au un cioban și un alt localnic în ”plamares”. Turiștii sunt disperați să facă fotografii și să le dea de mâncare. La coborâre a trebuit să mă întrebuințez să trec de mașinile, care blocau șoseaua. Deh, sunt într-adevăr frumoși, vioi, aproape jucăuși, nu ca triștii ăia de la grădina zoologică.

Filed under: Munte