Windows Intune, management de PC-uri din cloud

Am lansat Windows Intune. Inclusiv în România. Windows Intune este un serviciu în cloud pentru managementul actualizărilor, securității și inventarului (sw și hw) PC-urilor (XP, Vista și 7) din IMM-uri. Plus niște aromă de monitorizare, raportare și remote assistance. La 11 EUR per PC (pe lună), oferă și dreptul de upgrade la Windows 7 Enterprise. Firmele mari, cu pretenții de management și monitorizare mai bogate, probabil vor prefera în continuare familia System Center.

Oricine poate încerca Intune pentru 30 de zile la http://www.microsoft.com/online/ro-ro/windows-intune.aspx.

Partenerii care vor vinde Intune vor avea aceleași beneficii ca și la restul de servicii online: 12% în primul an (pentru vânzarile către clienți noi) și 6 % recurent în fiecare an, cât timp clientul rămâne client. Plus serviciile aferente, care depind de ambiția și specializarea fiecărui partener. Pentru a putea vinde Intune, partenerii trebuie să semneze MOSPA (Microsoft Online Services Partner Agreement).

Mergeți pe site, învățați, folosiți și apoi vindeți Windows Intune!

Update: Windows Intune dă dreptul (similar cu Software Assurance) și la achiziționarea de MDOP (Microsoft Desktop Optimization Pack) cu cca 1 EUR suplimentar per PC pe lună și include:

 

Windows Intune

2 gânduri despre &8222;Windows Intune, management de PC-uri din cloud&8221;

  1. MDOP nu prea se adreseaza publicului Intune. In afara de DaRT sunt chestii cam enterprise – de fapt nici pe acolo nu sunt foarte folosite. Mai bine il dadea-ti gratis.
    Si unde e HW inventory in Intune? Ca eu nu-l gasesc :).

  2. Mda, când am lansat BPOS am zis tot așa că e pentru IMM-uri, dar au sărit o grămadă de ”enterprise”-uri să cumpere/închirieze. MDOP-ul cu Intune vrea să anticipeze asta. În plus, să nu uităm că o firmă medie dintr-o țară e enterprise în alta 🙂
    Legat de hw inventory, habar n-am pe unde e, dar cică face. Întrebăm.

Comentariile nu sunt permise.