Dezvoltarea pentru Windows Phone Mango în România, nimic nou

Mango este numele de cod al noii versiuni de Windows Phone. Adică 7.5, cu conversații pentru email, multitasking, IE9 cu suport HTML5 și multe altele. Mango e gata de o lună și este în ograda producătorilor pentru a-și finaliza telefoanele. Deși Mango suportă 17 limbi noi, româna nu este printre ele.

Dezvoltatorii de aplicații vor sări acum pe site-ul AppHub să vadă dacă se pot publica aplicații din România. Ei bine nu. Sunt 36 de țări suportate, dar România nu este printre ele.

Rămâne valabil în continuare ce spuneam aici, adică dacă vreți să publicați aplicații pe marketplace, va trebui să o faceți împreună cu un partener dintr-o țară suportată. Dacă nu aveți un astfel de partener, există intermediari care fac business din asta. Pentru regiunea noastră Appa Mundi face asta prin http://appamarket.com/ și este formal parte din Global Publisher Program. Appa Market își ia o taxă suplimentară de 15% din bănuții voștri și suportă inclusiv deblocare de dispozitive.

A publicat cineva aplicații prin Appa Mundi? Feedback?

7 gânduri despre &8222;Dezvoltarea pentru Windows Phone Mango în România, nimic nou&8221;

 1. OK, n-avem loc pe Marketplace…, da’ de lansarea lui Mango în România se știe ceva? Când va fi? MS va face un eveniment pentru dezvoltatori? Telefoane cu Mango pe ele când vor intra în România?

 2. Nefiind suport pentru România, MSRo nu prea are ce să lanseze. Nici cu dezvoltarea pe Windows Phone nu ne vom făli prea tare. Telefoane vor fi totuși, fiindcă le vor aduce operatorii.

 3. au mai trecut 6 luni si tot nu s-a miscat nimic. Pe mine nu ma deranjeaza asa de mult ca avem probleme la publicarea de app, ci ma deranjeaza ca nu putem sa cumparam.
  Mi se pare ironic ca noi romanii, ultimii oameni, piratii europei la apps am ajuns sa ne plangem ca am vrea si noi sa cumparam un app si nu avem de unde(a se citi nota de ironie – noi nu suntem cu nimic mai prejos decat altii; cel putin nu pentru apple/google). Traim vremuri ciudate.
  Nu am cont pe app store dar uneori ma bate gandul sa imi fac, sa mai cumpar si eu un angry birds de la altii .. doar asa de ciuda.
  In alta ordine de idei Happy New Year 🙂

 4. Pingback: Tremend despre dezvoltarea pe Windows Phone | Zoli Herczeg

 5. Pingback: Windows Phone Marketplace și pentru dezvoltatorii din România | Zoli Herczeg

Comentariile nu sunt permise.