Ce e nou în Windows Azure, deseară, live la learnwindowsazureevent.com

Puteți vedea noutățile pe blogul Windows Azure, sau, dacă nu aveți ce face în seara asta, să urmăriți live pe net evenimentul Learn Windows Azure de la ora 19:00. Mai jos este un sumar al noutăților și comentariile mele:

  • Billing mai bun și Spending Limit: Ura! Avem Spending Limit pentru Free Trial și pentru MSDN. Am scris deja despre asta aici. Administrare mai bună a subscripțiilor și vizibilitate în timp real asupra consumului. Alerte pentru abonații MSDN care nu știu încă de gratuitățile pe care le primesc în Windows Azure.
  • Portal îmbunătățit: Imi place că totul este integrat în portalul de marketing azure.com, care la rândul lui arată mult mai aerisit și mai logic. Portalul de management pentru Windows Azure a rămas același, dar s-a schimbat portalul de managemnt pentru SQL Azure. Util, mai ales pentru cei care preferă să nu folosească SQL Server Management Studio.
  • SQL Azure Federation: Ei da, ce ziceți de baze de date care scalează la fel de simplu și elastic ca un Web Role sau Worker Role? Asta promite SQL Azure Federation, care este o implementare a patternului de sharding în SQL Azure. Pe lângă asta, un efect colateral binevenit este simplificarea designului pentru aplicații multitenant. Detalii aici.
  • Windows Azure SDK for Node.js: Node.js este un framework de JavaScript, dar server side. Bun venit pe Windows Azure! SDK publicat pe GitHub.
  • O primă versiune a Hadoop pentru Windows Azure: Pentru scenarii de tip Big Data, am promis la SQLPASS că vom contribui la Apache Hadoop și vom avea o distribuție proprie. Asta e prima versiune. Între timp am renunțat la a mai dezvolta LINQ to HPC (fost Dryad) și vom merge full speed cu Hadoop. Se deschid câteva scenarii interesante ca joburi MapReduce pentru programatorii de JavaScript, sau analiză de date folosind Excel sau PowerPivot.
  • Unelte noi pentru tehnologii OSS: Eclipse și Java primesc o actualizare majoră în SDK-ul pentru Java. De acum suportăm MongoDB, Solr/Lucene și Memcached.
  • Reduceri de prețuri: Banda se ieftinește de la 15 cenți la 12 cenți per GB. Am schimbat modul de billing pentru Service Bus de pe număr de conexiuni pe număr de mesaje. Schimbarea va fi operațională de la 1 aprilie. Până atunci va fi gratis. Am introdus un sistem de discount pentru stocare peste 1TB. Limita de 50GB pe bază de date SQL Azure se ridică la 150GB fără costuri suplimentare.

Update: înregistrările de la Learn Windows Azure vor fi publicate la http://channel9.msdn.com/events/windowsazure/learn. Tot acolo, puteți găsi și câteva interviuri faine, de exemplu cel cu Cihan despre SQL Azure Federation:

Un gând despre &8222;Ce e nou în Windows Azure, deseară, live la learnwindowsazureevent.com&8221;

  1. Pingback: Am retras microsoft.com/romania/windowsazure | Zoli Herczeg

Comentariile nu sunt permise.