Bacul a fost și el în Windows Azure în acest an

După modelul de succes cu admiterea la liceu de anul trecut, Ministerul Educației a pus și bacalaureat.edu.ro în cloud. Scenariul acesta de publicare de rezultate este ideal pentru cloud, fiindcă după zilele de vârf site-ul aproape că nu mai este utilizat. Anul acesta recordul de unici a fost în 8 iulie: 1.141.976.

Citez din comunicatul de presă al Siveco:

Începând cu anul 2011, site-urile pe care sunt publicate rezultatele examenelor rulează pe Windows Azure, ce asigură, datorită puterii de calcul alocate, disponibilitate pentru perioadele cu încărcare ridicată. Conform principiilor de funcționare, în Windows Azure datele sunt stocate pe medii redundante, ceea ce asigură disponibilitatea și securitatea datelor.
Tehnologiile folosite de site-urile de afişare a rezultatelor la examenele naţionale au fost proiectate nu numai pentru a răspunde cu succes numărului foarte mare de vizitatori simultani, dar şi pentru a face faţă unor posibile atacuri menite să întrerupă disponibilitatea serviciilor furnizate.

4 gânduri despre &8222;Bacul a fost și el în Windows Azure în acest an&8221;

  1. Si totusi in presa sa auzit ca la un moment dat site-ul sa blocat si nu a putut fi accesat pentru cateva ore.

  2. Hmmm, când m-am întors de la munte, primul lucru a fost să îi sun să întreb cum a mers. ”Fără surprize” a fost răspunsul. Poți să ne dai ceva detalii? Când s-au sesizat problemele și în ce regiune?

  3. Chiar dacă sunt „la noi în curte”, doar clientul are acces la log-urile aplicației. Pe de altă parte nu întreg edu.ro a fost pus pe Windows Azure, ci doar admitere.edu.ro și bacalaureat.edu.ro. E un mic logo „Powered by Windows Azure” în partea de jos a acelor pagini. Nu îmi dau seama ce a văzut R.P. picat. Dacă edu.ro era picat sau mergea greu, ar fi un feedback bun de transmis la Siveco. Poate data viitoare vor pune și edu.ro în cloud în zilele de vârf.

Comentariile nu sunt permise.