Cu iahtul în Bulgaria

Da, se poate. Deși pare să fie din categoria fițe, oricine își poate permite câteva zile pe mare cu un yacht. E 300 de euro pe zi închirierea unei bărci + skipper cu care să te bucuri de mare, un pic altfel. În cea cu care am fost noi, Bavaria 39 Cruiser, încap 8 persoane. Am șutit o poză de pe net cu modelul ăsta de barcă:

bavaria_39_cruiser

Dacă vă cuplați 4-6 persoane și o închiriați pe câteva zile, e chiar ok. Bănuiesc că pentru perioade mai lungi se poate negocia. Skipperul nostru a fost Constantin Lascu (http://constantin-lascu.blogspot.co.uk/, http://twitter.com/lascuconstantin), un velist pasionat care vă poate povesti multe din tainele navigării cu vele. Ca să vă puteți bucura totuși de o astfel de ieșire, trebuie să vă pregătiți sufletește:

 • Răul de mare e nașpa. Luați Stugeron. Eu am fost viteaz la plecare și n-a fost bine.
 • Vitezele pentru un astfel de velier nu sunt fabuloase. 5-6 noduri, adică cca 10km/h sunt ok. Noi am făcut Mangalia-Balcic în cca 10h.
 • Stați pe punte, fiindcă în cabine e o senzație tare ciudată când se mișcă barca. Și se mișcă, frate. În toate direcțiile. Dacă vă uitați în față, atunci e cel mai bine.
 • Stați la umbră.

În rest, have fun!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA     OLYMPUS DIGITAL CAMERA     OLYMPUS DIGITAL CAMERA     OLYMPUS DIGITAL CAMERA

PS: Da, George al nostru are permis pentru așa ceva.

2 gânduri despre &8222;Cu iahtul în Bulgaria&8221;

 1. Pingback: Avem șef nou: Cătălin Diț | Zoli Herczeg

 2. Pingback: M-am apucat să învăț înotul liber | Zoli Herczeg

Comentariile nu sunt permise.