M-am apucat să învăț înotul liber

Am ajuns să parcurg prima mea sută de metri în stilul liber (sau crawl). Nu râdeți! Pentru mine este o performanță serioasă. O compar cu prima mea alergare de 7km. În vară eram pe nicăieri, în sensul că știam bras dar eram bâtă la liber. Când spun liber e stilul acela corect, cu capul în apă și rotire (fără ridicare) a capului la trei bătăi. Spuneam aici că Petru a învățat anul ăsta. Ei bine, în septembrie mi-a arătat câteva mișcări și am prins gustul. Apoi am început să merg la bazin. Eram în faza în care făceam o lungime de bazin indoor (25m) și trebuia să mă odihnesc vreo 2-3 minute. Mă bătea gândul să îmi iau și eu trainer de înot, dar am zis „hai să căutăm ceva tutoriale pe net” și am dat de http://swimsmooth.com/.

În cca 10 vizite la bazin am evoluat foarte fain. Citind, recitind, uitându-mă la animații, la video-uri și încercând să le aplic. Primele încercări au fost dezastruoase, fiindcă mă gândeam la tot ceea ce am citit și nimic nu ieșea. Apoi am început să mă concentrez doar pe 1-2 chestii și acum sunt mândru de mine. Deja îi întrec lejer pe alți înotători cu probleme de tehnică. Urmează să lucrez la relaxare pentru a putea ataca distanțe mai mari.

Recomand cu căldură http://swimsmooth.com/. Eu deja mă gândesc să le cumpăr DVD-urile. Animația de pe site modelată după Jono van Hazel este beton:

Departe de mine gândul să ajung ca Jono, dar măcar jumătate cred că e posibil:

10 gânduri despre &8222;M-am apucat să învăț înotul liber&8221;

 1. Deocamdată pentru mine înotul e doar o alternativă de a rămâne fit peste iarnă, fiindcă am redus alergările la una pe săptămână. Voi vedea cum evoluez. Dacă până în primăvară ajung la 2000 de metri și voi începe să scriu despre bicicletă, atunci înseamnă că m-am hotărât 🙂

 2. Pingback: Cinci greșeli comune la înotul liber și cum le corectăm | Zoli Herczeg

 3. Salut Zoli
  Tin sa-ti multumesc pentru aceasta pagina, tocmai ma preocupa inotul. Mi-a prins tare bine si am avut ocazia sa exersez. Cati ani are fetita ta?
  Toate cele bune
  Nicolae

 4. Pingback: DVD-urile de la Swim Smooth | Zoli Herczeg

 5. Pingback: 1200m la înot | Zoli Herczeg

 6. Pingback: Alergarea cu plămânii și temerile unui alergător de vîrstă mijlocie | Zoli Herczeg

Comentariile nu sunt permise.