Duminica viitoare alergăm, cu toții!

logo-ro-maraton2012Ieri la Berlin au fost 40000 de participanți la maraton, de la atleți profesioniști cu pretenții de record mondial până la amatori care au vrut doar să participe la iureș. Da, fiindcă lumea participă la astfel de evenimente să se distreze. Să nu vă imaginați că toți ăia sunt mari atleți. Aiurea.

Duminica viitoare e rândul nostru la București. Haideți să arătăm lumii că știm să ne distrăm și să avem o viață activă! Nu trebuie să alergați toți cei 42 de kilometri. Dacă sunteți capabili să jucați un meci de fotbal pe maidan, atunci puteți face o tură în jurul Palatului Parlamentului la cursa populară de 3,5km. Și mai bine, dacă vă cuplați cu încă trei prieteni/prietene, puteți veni la ștafeta de 4 x 10,5km și să nu-mi spuneți că 10k e prea mult. Credeți-mă, dacă nu sunteți pomanagiu la fotbal, în mod normal alergați atât oricum. Se pot face și echipe mixte. Dozați-vă efortul, opriți-vă dacă trebuie și nu uitați să vă distrați. Ștafeta e cea mai mișto probă. Dacă sunteți obișnuiți deja cu alergarea sunteți bineveniți la probele de semimaraton sau maraton. Eu m-am pregătit pentru maratonul full și sper să obțin un 4:00 care ar fi personal record pentru mine.

Timpul limită la Maratonul Bucureștiului este de 6 ore, ceea ce înseamnă că poate participa oricine. Dacă faceți un calcul, un mers rapid dar obișnuit (pe drum drept) este de cca 6km/h. Pentru a vă încadra în 6 ore, trebuie să alergați doar un pic. Dacă faceți speed-walking, atunci aveți timp și de un picnic pe parcurs 🙂

Detalii și înscrieri la http://bucharest-marathon.com/. Traseul va fi ăsta:

harta_mare_rbbim_2012

PS: Au fost 45 de români care au făcut deplasarea la Berlin. Printre ei a fost și Manu al nostru, care se pare că a trebuit să abandoneze după 24km. Mda, îmi spunea vineri că încă mai are probleme cu fasciita plantară.