1200m la înot

Uhum, azi am făcut 1200m liber, continuu, în bazin de 25m, pentru prima oară în viață. Nu îmi propusesem dinainte, însă după vreo 200m mi-am zis și eu ca peștișorul acela albastru din Finding Nemo: just keep swimming, just keep swimming.
În cinstea „idolului” meu Paul Newsome de la swimsmooth.com, care a câștigat Manhattan Island Marathon Swim (46km în 7h15min) în weekendul trecut. Păzea Paul, că vin din urmă! Smile

PS: pentru cei care nu m-au urmărit, în toamna trecută am început să înot stilul liber, iar din primăvara asta am depășit punctul critic de 400m și de atunci încerc să cresc distanța treptat, treptat.

5 gânduri despre &8222;1200m la înot&8221;

 1. Salut Zoli.

  Te urmaresc de ceva vreme cu inotul , ma bucur sa vad ca se poate progresa.
  Vad ca practica e totul, rabdare. Si fara tutun :).

  Recent mi-am luat ochelari si am inceput sa stau sub apa, e foarte greu sa te obisnuiesti, sa te relaxezi cu capul sub apa. Sper sa trec de faza asta destul de repede…Plus am impresia ca bulele de aer pe care vreau sa le scot afara vor sa intre inapoi pe nas 🙂 .

  Mai incerc, mai incerc.

  • Încearcă să le scoți pe nas. Mie așa mi-a mers. De atunci încerc să țin nasul sub presiune scoțând aerul pe acolo, calm, continuu, atâta timp cât sunt cu capul în apă. Este important să reușești să te calmezi/relaxezi, fiindcă altfel te vei supraventila, ceea ce e la fel de rău ca și lipsa de aer.

 2. Pingback: Cum câștigi Manhattan Island Marathon Swim | Zoli Herczeg

Comentariile nu sunt permise.